Лісівники Вінниччини – за якісну освіту та професіоналізм молодих кадрів

13.06.2022 19:37 Категорія: Загальні новини Автор:  Пресслужба Вінницького ОУЛМГ

На онлайн нараді в обласному управлінні лісового та мисливського господарства привітали переможців-юних лісівників, обмінялися книгами, слухали патріотичний спів у виконанні автора, говорили про Львів та Вінницю, ліс, Україну, молодь, науку та Перемогу…
Лісівники Вінниччини з великою відповідальністю ставляться до інформаційно-просвітницької роботи. У нашій області при лісгоспах діє 50 учнівських лісництв. Це – один із найвищих показників в Україні, гордість лісівників Вінниччини. І хоч не всі діти оберуть професію лісівника, проте ці знання, здобуті в учнівському лісництві, залишать вплив на все життя молодої людини.
Цими словами начальник Вінницького ОУЛМГ Анатолій Бондар розпочав онлайн нараду «Профорієнтаційна робота Вінницького ОУЛМГ. Вступна кампанія –2022». Анатолій Омелянович розповів про багаторічну плідну співпрацю з Національним університетом біоресурсів і природокористування (НУБіП), зокрема з Навчально-науковим інститутом лісового господарства, директор якого Петро Лакида постійно зустрічається зі школярами Вінниччини напередодні вступної кампанії.
А тепер профорієнтаційний захід відбувається за участі Ігоря Ребезнюка, директора Навчально-наукового інституту інженерної механіки, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, академіка академії будівництва України, доктора технічних наук, професора Національного лісотехнічного університету України, м. Львів.
Також до участі в нараді у форматі зум конференції приєдналися директори, головні лісничі, лісничі держлісгоспів ВОУЛМГ, директори загальноосвітніх шкіл області, педагоги-наставники учнівських лісництв, члени учнівських лісництв, школярі та абітурієнти, представники інших навчальних закладів, відділів освіти ОТГ області.
Ігор Тарасович приїхав на зустріч зі Львова на рідну Вінниччину. Розповів, як у 1980 році його, складальника пиломатеріалів Дохнянського цеху переробки деревини, підтримав Бершадський лісгоспзаг, невеликим доповненням до стипендії давши такий потужний стимул і як наслідок – путівку у професійному житті. Він переконаний, що на державному рівні мають і сьогодні підтримуватися здібні студенти.
Ігор Тарасович представив свій вуз як заклад, який 150 років готує спеціалістів із глибокими знаннями, у тому числі і в сфері лісового господарства. У презентації «Розширення та поглиблення співпраці національного лісотехнічного університету України з Вінницьким ОУЛМГ» професор коротко представив структуру навчального закладу, охарактеризував підрозділи, інститути, відпочинкову базу для студентів, розповів про унікальне в Україні студмістечко. Зупинився окремо на характеристиці викладацького складу,проінформував про введення цього року спрощеної системи вступу для ряду спеціальностей, в тому числі і лісівничих.
Також пан професор представив втілення свого багаторічного напрацювання – книгу «Українське наукове слововживання». Він подарував очільнику лісівників Вінниччини свою працю та аудіозбірник авторських пісень.
Анатолій Омелянович теж зробив відповідний подарунок – книгу, видану до 100-річчя управління, «Лісове господарство Вінниччини: становлення і майбутнє».
Урочистим та приємним моментом наради було нагородження наших юних лісівників-переможців Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт, який організовано Товариством лісівників України, присвяченому 100-річчю від дня народження Байтали Василя Дем’яновича, Міністра лісового господарства України, уродженця Вінниччини.
Отож, за зайняте друге місце у Всеукраїнському конкурсі та перше місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв дипломом Товариства лісівників України, грошовою премією, Почесною грамотою Вінницького ОУЛМГ нагородили Дарію Маценко (Сумівська філія Війтівського ОЗЗССО) та грошовою премією і подякою Вінницького ОУЛМГ – учительку Марту Маценко.
За виборене звання фіналіста Всеукраїнського конкурсу та зайняте друге місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу нагороджено грошовою премією, дипломом ТЛУ, Почесною грамотою Вінницького ОУЛМГ Юлію Перкун (ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4 м. Гайсин) та грошовою премією і Подякою Вінницького ОУЛМГ її вчительку Галину Мигидюк.
За виборене звання фіналіста  Всеукраїнського конкурсу та зайняте третє місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт нагороджено грошовою премією, дипломом ТЛУ та Почесною грамотою Вінницького ОУЛМГ Марину Шатайло (Флоринський ЗЗСО І-ІІІ ступенів), а грошовою премією і подякою Вінницького ОУЛМГ – учительку Ольгу Макарчук.
Наприкінці такої насиченої наради Ігор Ребезнюк виконав під акомпанемент гітари свої авторські пісні на патріотичну тематику. Побажав усім нам найшвидшої Перемоги, а абітурієнтам – приїхати на навчання до Львова, у Національний лісотехнічний університет України. І відчути атмосферу справжнього центру Європи, культурного осередку України.